Back to Konferens

Fritidspedagogik 2025

1200 kr2300 kr

Falun – Torsdag 18 september – Lokal meddelas senare

Uppsala – Fredag 19 september – Lokal meddelas senare

Digitalt – Fredag 19 september


Dagens upplägg:

08.30 – 09.30 Incheckning och förmiddagsfika

09.30 – 09.40 Moderator, Mattias Henriksson, inleder

09.40 – 10.45 – Gustav Sundh –  Nyckeln till skolgårdens lärande. Gustav har gjort sig känd som Skolgårsläraren. Han är utbildad och legitimerad fritidspedagog, förstelärare, utsedd till årets lärare i fritidshem 2017. Rasten är den arena där Gustav med största självklarhet utövar sitt yrkeskunnande och där har han, liksom Olof Jonsson, blivit en förebild för en hel yrkeskår. Gustav ger er sina tankar, reflektioner och sin utarbetade metodik.Allt bottnar i att i snart 9 år, 15 timmar varje vecka (ca 5 280 timmar) verkat i ett informellt sammanhang med 600 elever.

10.45-11.00 – Kaffepaus

11.00-12.00 Sofia Grimm – Gemensamma framsteg i arbetslaget. Sofia Grimm är en välkänd skribent i tidningen Fritidspedagogik. I hennes föreläsning utforskas hur arbetslag kan struktureras för att främja reflektion och utveckling. Hon presenterar olika metoder som kan underlätta ett framåtsträvande samarbete. Avslutningsvis delar Sofia med sig av insikter om hur man bygger en stark gemenskap inom arbetslaget och förklarar varför känslan av ”Vi” ibland kan kännas svagare än förväntat.

12.00-13.00 Lunch

13.00-14.00 Hadar Nordin – ”Vi jobbar med det sociala”, en föreläsning om socioemotionellt lärande i fritidshem.”Vi jobbar med det sociala” handlar om att fokusera på social och emotionell utveckling, där både personliga relationer och känslomässig intelligens är centrala. Det betonar vikten av att förstå hur individer utvecklar sina sociala färdigheter och känslor, samt hur dessa påverkar livskvalitet och relationer.

En trygg och stödjande lärmiljö är avgörande för att främja positiva interaktioner och inkludering. Genom att anpassa lärmiljön för att uppmuntra samarbete och respekt kan vi stärka sociala band. I föreläsningen berättar Hadar om konkreta exempel från sin egen praktik.

14.00-14.15 – Kaffepaus 
14.15-15.15 Tindra Hilding Krasa och Kristina Axelsson – Mellanrummets didaktik, fritidshemslärares betydelse för barns identitetsskapande processer.Tindra och Kristina föreläser om hur fritidshemslärare kan arbeta medvetet med barns identitetsskapande processer utifrån ett normkritiskt perspektiv. Genom att tillämpa konceptet mellanrummens didaktik framhävs det ofta osynliga arbete som fritidshemslärare utför i sina interaktioner med barn. Fritidshemslärare har en unik didaktisk möjlighet, eftersom de befinner sig i många olika sammanhang där barn både ”gör” och ”är”. Under föreläsningen presenteras flera konkreta exempel som illustrerar hur mellanrummens didaktik kan tillämpas och även potentiella risker kopplade till ett omedvetet bemötande av barn.
15.15.15.30 Moderator sammanfattar samt avslutande frågestund
¨(Preliminärt körschema)
Clear selection
Artikelnr: N/A Kategori:

Beskrivning

Priset avser SEK (Exkl moms) samt per person

Arrangören har rätt att ställa in vid för få anmälda.

Ytterligare information

Välj stad

Falun 18/9, Uppsala 19/9, Digitalt 19/9