Beppe Singer

posted in: Föreläsare | 0

Beppe är i grunden kemist men har haft en lång och tuff väg dit han hamnat idag. Han har jobbat som lärare i kemi, fysik, matematik och biologi. Han fick även prova på att jobba som rektor under ett år. Beppe hatade skolan som barn och kuggade i de flesta ämnena. Han bestämde sig för att bli lärare för att hjälpa elever med samma problem. 2011 blev han handplockad att programleda Sveriges mest populära vetenskapsprogram för barn på TV och samma år plockade han hem utmärkelsen ”Årets Folkbildare”. Sedan dess har Beppe hunnit med mycket. Han skriver läromedel, barnböcker, ger ut sina egna experimentlådor och 2017 vann han en Kristallen (svenska motsvarigheten till en Emmy) för ett program han själv skapat och programlett. Beppe är en väldigt populär och ofta anlitad föreläsare som träffat tusentals pedagoger och skolledare. Han pratar öppenhjärtat och jordnära om vad man kan göra för att inspirera ALLA sorters barn till att upptäcka världen runtomkring dem. Hans favoritcitat från en av deltagarna är ” Fan vad skönt det har var Beppe, du talar till bönder på bönders vis!”

Aktuella föreläsningar

Fritids – så mycket mer än varma mackor och rundpingis

Att vara fritidspedagog är ett av våra absolut viktigaste och meningsfulla yrken i det här landet. Visst, det är inte alltid beslutsfattare eller arbetsgivare förstår detta. Det är heller inte alltid de lönesätter därefter. Men tänk vilka möjligheter man som fritidspedagog har att väcka barnens nyfikenhet och lust att lära – HELT kravlöst. Det är just detta med kravlösheten som gör det möjligt för fritidspedagogerna att verkligen ägna sig åt bildning. På fritids sätts inga betyg. Här blir det inga läxförhör – här kan man ägna sig åt att upptäcka den värld man lever i, hur den är uppbyggd och fungerar helt utan några som helst krav på att i efterhand kunna redovisa detta för någon. Det är SÅHÄR den äkta viljan att lära sig föds.